Buddyzorg

Vanuit de overtuiging dat ieder mens de moeite waard is, zet buddyzorg Drechtsteden zich in voor mensen met sociale problemen, voor dak- en thuislozen en verslaafden met psychiatrische klachten.

Mensen die leven in een complexe situatie of schulden. Maar ook mensen met een levensbedreigende ziekte of aandoening kunnen buddyzorg krijgen. Menselijkheid is wat onze buddy’s bindt.

Wat is een buddy?

Een buddy is een vrijwilliger die, met een gedegen training, mensen ondersteunt die de weg even kwijt zijn. Zo kan de buddy bijvoorbeeld meegaan naar de sociale dienst en het UWV en meehelpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook helpt de buddy bij het maken van betere keuzes, zodat problemen in de toekomst worden voorkomen. De buddy sluit aan bij de vragen van de cliënt gedurende een afgebakende periode. Buddyzorg is geen vervanging van professionele zorg.

Begeleiding en persoonlijke ontwikkeling

Als buddy sta je er niet alleen voor. Je krijgt zowel professionele begeleiding als een training die op het werk aansluit. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, onder leiding van een professionele begeleider, ontmoet je andere buddy’s, kun je met elkaar verhalen uitwisselen en bij elkaar steun vinden.

Meer informatie

Wil je buddy worden of wil je eerst meer informatie? Neem contact op met de coördinator Corrie van der Kraan.

T: 06 - 14 33 37 90
E: corrie.vanderkraan@meedrechtsteden.nl

Afbeeldingen