Vrijwilligers gezocht

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen voor de buurtvereniging, de speeltuinvereniging, de sportclub, de vrouwenorganisatie of voor het ouderencentrum. Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten.

Voelt u zich betrokken bij uw medemens? Heeft u opvoedervaring die u met anderen wilt delen?

Dan biedt Humanitas Home-Start u boeiend vrijwilligerswerk aan.

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het wat minder gaat. Als vrijwilliger van Home-Start geef je een steuntje in de rug. Eens in de 1 á 2 weken bezoek je het gezin een dagdeel thuis. Je biedt ouders met opgroeiende kinderen vriendschappelijk contact en ondersteunt hen vanuit jouw eigen opvoedervaring. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal en zij behouden zelf de regie over hun leven. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

 

Enthousiast geworden?

Kijk voor meer informatie op de website www.home-start.nl. 0f bel de coördinator Inge van der Vies op 06-12422748. E-mailen kan natuurlijk ook via i.vandervies@humanitas.nl

Afbeeldingen